We zitten midden in de zomer en het is er echt weer voor: een gezellige zomerse BBQ. Een heerlijke avond genieten van het mooie weer én van het lekkere eten. Maar wat als je eigenlijk een beetje op de kilootjes wilt letten? Dan kan zo’n BBQ een stuk minder aantrekkelijk klinken.

Dat is natuurlijk zonde, want het leven moet geleefd worden. Dat betekent dat we op zoek moeten naar een manier waarop we maximaal kunnen genieten, zonder dat we de volgende dat spijt hebben omdat we toch weer teveel gegeten hebben.

Dit kun je doen:

  • Het mag dan wel een BBQ zijn, dat betekent natuurlijk niet dat je verplicht bent om vlees te eten. Door te kiezen voor (gegrilde) groente en salade bespaar je flink op de hoeveelheid calorieën.

  • Sla het brood over. Stokbrood, al dan niet met de nodige smeersels, bevatten veel calorieën. Eet je dit niet dan scheelt dat enorm. Eventueel kun je kiezen voor een plakje komkommer met smeersels, dan sla je in ieder geval het stokbrood over.

  • Het kan vaak even duren voordat je dan uiteindelijk echt kan gaan eten. Heb je al trek dan is de verleiding groot om toch voor het stokbrood te kiezen. Dit kun je voorkomen door voorafgaand aan de BBQ een schaaltje yoghurt of kwark te eten. Of een sla met een gekookt ei. Door de eiwitten heb je minder trek.

  • Onthoud ten alle tijden dat een BBQ vooral voor de gezelligheid is. De stralende aanwezigheid van jouw gezellige persoonlijkheid is belangrijker dan wat er op je bord ligt.