Zelfgemaakte mango ijs zonder suiker – gezond én lekker

Niets zo lekker op een warme zomerdag dan een heerlijk ijsje. Hoewel ik moet zeggen dat ik dit recept ook op een winterse dag heerlijk vind ;-). Daar waar een kant-en-klaar ijsje van de ijsboer vaak veel suiker bevat, bevat dit zelfgemaakte ijs helemaal geen toegevoegde suiker. En of het allemaal nog niet mooi genoeg klinkt: je maakt het eenvoudig zelf!

Ingrediënten:

  • 250 gr bevroren mango

  • ½ avocado (of ½ banaan)

  • 2 schepjes kwark verdund met water of 75 ml slagroom

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar in een power-blender of met een (goede) staafmixer

  2. Klaar!


Extra Tip:

Heb je kinderen die moeilijk groenten eten? Doe een paar extra (bevroren) worteltjes door het ijs. Je proeft het bijna niet en de kleur maakt het juist weer extra leuk voor kinderen.