Volkoren is beter dan wit

Volkoren pasta en meergranen of zilvervlies rijst zijn beter dan de witte varianten. Volkoren producten bevatten veel meer gezonde stoffen zoals vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen.

Bij de witte pasta’s zijn de vliesjes die om de tarwekorrel zitten verwijderd. Dit is nou juist waar die gezonde stoffen in zitten. Hierdoor worden de koolhydraten sneller afgebroken in het lichaam wat een nadelige invloed heeft op je suikerspiegel.

Niet lekker

Een veel gehoorde ‘klacht’, vooral bij kinderen, is dat volkoren pasta en rijst niet lekker is. Jammer natuurlijk, wat volkoren is echt gewoon zo veel beter! Hoe zorg je er nou voor dat je toch een zo gezond mogelijke maaltijd op tafel zet? Simpel: door het 50/50 te doen. Start met de helft witte pasta en de helft volkoren. Op deze manier kan iedereen langzaam wennen aan de gezonde optie. En zo bouw je het (eventueel) langzaam op tot 100% volkoren. Lukt dit niet en je blijft bij 50/50, dan heb je toch al 50% winst behaald.