Curcuma Longa (Geelwortel)

Curcuma is een kruid dan gewonnen wordt uit de wortel van de Curcuma Longa plant. Deze plant behoort tot dezelfde familie als die van gember. Curcuma is het hoofdbestanddeel van kerrie, bekend van de goudgele kleur.

Gezondheids Eigenschappen

  • ontstekingsremmend

  • sterk antioxidatieve werking

  • nuttig bij ontstekingsziekten als reuma, artritis, auto-immuunziekten

  • dood bacterien en schimmels

  • wordt in toenemende mate gebruikt ter preventie van kanker

  • kan alzheimer voorkomen of verminderen

  • beschermt de lever

Gebruik

Curcuma kan gebruikt worden in tablet, poeder of tinctuur vorm. De wortel en poeder kunnen uitstekend verwerkt worden in allerlei roerbak gerechten. Ook is het Golden Milk drankje erg populair. Het is niet aan te raden om kurkuma rauw te verwerken, niet iedereen kan hier tegen. Bij voorkeur verse kurkuma eerst zo’n 45 minuten koken alvorens te gebruiken.

Pas Op

  • gebruik je bloedverdunners, neem dan geen curcuma

  • niet gebruiken als je lijd aan galstenen

  • verse kurkuma eerst koken voor gebruik

Terug Naar Blog Artikelen