Het hebben van een goede weerstand is ontzettend belangrijk. Een goede weerstand geeft minder kans op besmetting met virussen.

Ik ga natuurlijk niet beweren dat je hierdoor 100% veilig bent maar een goede weerstand maakt de kans op besmetting van ziekte wel kleiner.

Er zijn 3 dingen die je eenvoudig kunt toepassen om je weerstand te vergroten:

  1. Eet gezond. En daarmee bedoel ik niet dat je elke ochtend aan de verse tarwe sap smoothies hoeft te gaan. Doe die dingen die bij jou passen en die voor jou mogelijk zijn. Ook kleine stapjes helpen.

  2. Bewegen. Ook hiervoor geldt dat je niet direct hoeft te gaan trainen voor de marathon of een abonnement op de sportschool hoeft te nemen (tenzij je het leuk vindt, in dat geval doen!). Doe iets wat je leuk vindt. En vind je niks leuk, doe dan iets wat je het minst niet-leuk vindt ?. Een wandeling van een half uur in de buitenlucht is al heel goed.

  3. Vermijd stress! Stress is heel slecht voor de gezondheid. Je kunt nog zo gezond leven; als je stress hebt wordt dat net zo makkelijk tenietgedaan. Dus ontspan daar waar je kan.