Als je na al dan niet lang ploeteren eindelijk je streefgewicht hebt bereikt, dan wil je dat natuurlijk graag zo houden. Daar zijn blijvende veranderingen voor nodig in zowel je eetpatroon als je levensstijl. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander misschien wel helemaal niet. Ga altijd op zoek naar de manier die bij jouw past.

Een optie kan het invoeren van een zogenoemde ‘balans-dag’ zijn. Dit betekent dat je de dag nadat je te veel gegeten hebt, het een dagje wat rustiger aan doet. In veel gevallen zal het zo zijn dat je in het weekend meer eet dan je nodig hebt en dan is maandag de perfecte dag voor de balans-dag.

Op de balans-dag eet je minder dan je normaal doet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om die dag geen vlees te eten. Of misschien kies je ervoor om overdag 2x een maaltijd-shake te nemen en ’s avonds een lichte maaltijd. Probeer op zo’n dag ook extra veel water en verse gemberthee te drinken. Dit reinigt het lichaam en stimuleert de vetverbranding. Extra bewegen is natuurlijk ook heel goed.