Het is je vast niet ontgaan dat er steeds meer mensen moe zijn. De kans is groot dat je zelf ook je momenten hebt dat je nét effe ‘wat minder scherp’ bent. Niet zo gek natuurlijk, want het leven vraagt nou eenmaal veel van ons.

Op het moment dat je moe bent, vraagt je lichaam om rust. Maar dat geven we het op dat moment vaak niet, we moeten tenslotte doorgaan met ons werk, gezin, huishouden en noem maar op wat allemaal nog meer. Dus zegt je lichaam: als je me geen energie geeft door rust te nemen, geef me dan maar wat extra energie in de vorm van eten. Eigenlijk best logisch.

Is dit herkenbaar voor je? Zo ja, dan zal er echt iets moeten veranderen, wil je je eetbuien onder controle krijgen. Kom je uit je werk, neem dan even een moment voor jezelf voordat je gelijk aan het avondeten gaat beginnen. Ook al zijn het maar 10 minuten.

Of ga ‘s avonds eens wat eerder naar bed. Dat kan al slechts 1 bepaalde avond in de week zijn, om even bij te tanken. Heb je vaak last van vermoeidheid? Dan moet je er toch eens over denken om gewoon elke dag iets vroeger naar bed te gaan.