Als je wilt afvallen dan kan selderij je hier zeker bij ondersteunen. Het stilt niet alleen de honger, het werkt ook vochtafdrijvend. Je kunt selderij het beste rauw eten, of het kort koken. Je kunt het ook verwerken in een zelfgemaakte juice.

Gezondheidseigenschappen

Behalve de positieve werking op het afvalproces, is selderij ook nog eens heel gezond. Het bevat veel vitamine, waaronder vitamine K en mineralen. Het heeft een goede invloed op de bloeddruk en werkt bloeddrukverlagend. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het helpt bij de bestrijding van kanker.

Gebruik

Selderij is een uitstekende ‘knabbel groente’. Het is een heerlijk tussendoortje om rauw op te knabbelen (eventueel met wat roomkaas – let op de calorieën!). Je kunt het ook verwerken in een heerlijke zelfgemaakte juice of verwerken in de soep.

Let op

Ook bleekselderij kan een allergische reactie veroorzaken.