Iedereen weet dat elke dag taart met slagroom eten geen goed idee is. Dus dat doen we niet. En toch gaat het nog steeds ergens mis en zijn we te dik. Ik ga je uitleggen waarom.

Allereerst antwoord op de vraag: mag je taart met slagroom? Ja, dat mag! De grootste fout die je kunt maken is jezelf alles ontzeggen. Dat gaat niet werken, moet je niet willen.

Je mag dus best af en toe iets extra lekkers eten. Maar het gaat allemaal om de totale hoeveelheid calorieën die je tot je neemt. Als je gewicht wilt verliezen (of op gewicht wilt blijven) dan moet je weten hoeveel calorieën je mag eten om dit doel te bereiken. Dit is voor ieder mens verschillend en ligt aan verschillende factoren. Vervolgens ga je precies bijhouden wat je op een dag eet.

Een voorbeeld, stel je mag op een dag 1500 kcal. Een punt appeltaart met slagroom is 350 kcal. Neem je op een dag 4 punten dan is het redelijk veilig (bij wijze van spreken dan hé), mits je niet meer dan 100 kcal aan drinken tot je neemt op die dag. Neem je echter 5 punten, of meer, dan gaat het mis.

Het exact bijhouden van wat je eet lijkt in het begin misschien ingewikkeld maar dat is het echt niet. Het is net als leren lopen, de eerste keer dacht je ‘jee wat een gedoe-tje’. Nu denk je er niet eens meer bij na ?.