De kerstdagen zitten erop en daarmee ook het grootste gedeelte van de ‘wat-moeten-we-veel-eten-deze-maand’ periode. Met natuurlijk alleen nog de grote klapper van oud & nieuw in het vooruitzicht.

De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn altijd ‘gevaarlijke’ dagen als het aankomt om het beheersen van overmatige voedsel inname. Het is het moment waarop je aan de ene kant al behoorlijk vol zit van de afgelopen kerstdagen. Maar tegelijkertijd ook een periode van het zeer sterke ‘nu mag het nog’ gevoel. Het nieuwe jaar komt immers steeds dichterbij en dat is toch voor velen het moment om te stoppen met de slechte eetgewoontes.

En dan is het ook nog eens weekend, een periode waar je toch vaak al wat minder streng voor jezelf wilt zijn. Kortom: er ligt gevaar op de loer! Trap er niet in, blijf je bewust van het gegeven ‘wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af’. Dit is het perfecte moment om de afgelopen dagen weer enigszins recht te trekken.

Eet wat minder, drink wat meer water, en maak een extra wandeling. Houd de puntjes op de i en kijk uit naar 31 dec én 1 januari, waarop je gewoon lekker gaat eten en drinken waar je zin in hebt. Maar tot die tijd even de balans erin houden.