Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil, maar er is ooit een moment in je leven geweest dat je hebt leren lopen. Dat lukte niet in één keer maar je gaf niet op, je ging net zo lang door totdat je wist wat je moest weten om je te kunnen voortbewegen op 2 benen.

Hetzelfde verhaal voor leren praten, fietsen, rekenen en schrijven. Om maar een paar redelijk nuttige activiteiten op het gebied van kennis te noemen. En toch mist er iets in dit uitermate belangrijke rijtje van nuttige kennis. Want wie heeft je ooit de juiste kennis bijgebracht op het gebied van voeding? Hoe weet je wat je moet doen (en laten) om een gezond gewicht te krijgen en te houden?

Stel je eens voor dat je nooit had geleerd hoe je moet lopen, dan had je leven er heel anders uitgezien. Of dat je het na een paar pogingen had opgegeven. Je had natuurlijk nog steeds je leven kunnen leven maar het zou er wel heel anders uitzien.

Waarom accepteer je het dan wel om je leven te leven in een lichaam waarin je je niet prettig voelt? En dat alleen omdat je niet de juiste kennis hebt die je nodig hebt om op gewicht te komen én te blijven?