We zijn op dit moment heerlijk aan het genieten van de Spaanse zon. Altijd lekker, een paar dagen eruit, even het hoofd leeg maken. Ondanks dat ik maximaal van een weekendje weg wil genieten, wil ik er wel voor waken dat mijn buik niet met dezelfde snelheid vol raakt, als waar mijn hoofd dus mee leeg raakt. De ervaring leert dat de naweeën bij thuiskomst dan namelijk veel groter zijn dan het extra tijdelijke ‘plezier’ van het vele eten. Ik zorg er daarom voor dat ik wel enigszins de balans houd.

  • Tijdens vakantie, kort of lang, zorg ik altijd voor zo veel mogelijk beweging. Lekker de omgeving bekijken, een beetje rondlopen. Heerlijk om aan het eind van de dag zo rond de 15000 of meer stappen op de stappenteller te zien staan.

  • Net als thuis, eet ik nog steeds geen koek, snoep of chips. Nemen de mensen om mijn heen koffie met gebak, of een alcoholisch drankje met snacks, dan geniet ik van een extra lekkere cappuccino. Daar mag dan best slagroom in, dan heb ik toch iets extra’s wat vooral voor het gevoel goed werkt.

  • Als het zo uitkomt dan sla ik een maaltijd over. Vaak ontbijt je later dan dat je thuis doet. Als je niet te laat gaan dineren, dan is het best te doen om de lunch over te slaan. De leegte tussendoor vul ik eventueel op met een stukje fruit, een dieet-reepje of een blikje frisdrank light.

  • Het diner mag best iets uitgebreider zijn maar ik kies dan liever voor extra vlees en groenten en ik eet liever geen aardappel, pasta of rijst.

Hasta Luego!