Als je al appelazijn gebruikt, dan is de kans groot dat je dit vooral doet door een scheutje door de sla te doen. Maar appelazijn heeft vele goede eigenschappen en het is heel goed om het dagelijks te gebruiken.

Gezondheids Eigenschappen
Appelazijn bevat veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het zorgt ook voor een verzadigingsgevoel waardoor je minder eet, stimuleert de vetverbranding en verminderd de vetopslag. Ook helpt het de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Als dat nog niet genoeg redenen zijn om appelazijn te gaan gebruiken, dan heb ik er hier nog een paar voor je. Het is goed voor je huid en haar, helpt tegen eczeem en cellulitis, helpt bij vermoeidheid en het reinigt je lichaam. Om er nog maar een paar te noemen…

Gebruik
Waarom nog niet iedereen standaard een fles in de koelkast heeft staan? Helaas heeft het 1 ‘klein’ nadeeltje: het is niet echt smaakvol. Want je gebruikt het door elke ochtend tot 2 eetlepels te mengen in een glas (lauw warm) water. En tja, dat is iets waar je effe een beetje aan moet wennen zeg maar.

Maar het is zeker de moeite waard. Begin desnoods gewoon eens met een halve eetlepel, en bouw het langzaam op. Het is een kwestie van even door de zure appel heen bijten 😉.

LET OP:
Je kunt het glas water met appelazijn het beste drinken met een rietje, dit is beter voor je tanden.