Curcuma Longa

Curcuma Longa kennen we vooral onder de naam Kurkuma, geelwortel of koenijt. Het behoort tot de gember familie en wordt veelal in de Aziatische keuken gebruikt waar het gerechten een gele kleur geeft. Het gele pigment van Kurkuma heeft vele gunstige eigenschappen voor de gezondheid.

Gezondheids Eigenschappen

 • ondersteund de spijsvertering

 • helpt tegen ontstekingsprocessen

 • bevorderd gezonde gewrichten

 • positieve invloed op cholesterolgehalte

 • stimuleert normale darmwerking

Gebruik

Gebruik kurkuma in poeder vorm, gedroogd of als aftreksel, bv om thee van de maken. Gebruik geen verse, rauwe kurkuma. Een goede manier om kurkuma te nuttigen is door het maken van een ‘Golden Smoothie’.

Ingrediënten:

 • 250 ml. kokosmelk

 • 125 mg ananas

 • 1 banaan

 • 1/2 theelepel kurkuma poeder

 • 1/2 theelepel gember poeder

 • 1/2 zwarte peper poeder

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in de blender

 2. Klaar!