Stop de persen, alles aan de kant, lees dit eerst! Want juist deze maand is planning zeer belangrijk als het aankomt op het houden van balans. Ik kan natuurlijk heel makkelijk zeggen dat december helemaal niet zo’n moeilijke maand is omdat er van de 31 dagen slechts 4 feestdagen zijn. Maar dat is natuurlijk onzin want we weten allemaal dat het niet bij die 4 dagen blijft.

December is ook een maand van extra gezelligheid, bedrijfsuitjes, een borrel met vrienden, noem maar op. Dus het blijft echt niet bij die 4 dagen. Om nou niet helemaal 31 dagen lang los te gaan, gaan we de 80/20 procent regel extra goed toepassen. Dat betekent 80% van de tijd verantwoord eten, en 20% van de tijd mag het wat minder verantwoord. Deze regel is sowieso altijd verstandig om toe te passen maar nu vraagt hij om wat extra aandacht.

Dus pak je agenda erbij en plannen maar. Kijk goed wanneer je uitjes hebt, en dan natuurlijk vooral de uitjes waarbij je wat extra wilt kunnen nuttigen. Om deze uitjes heen ga je goed op je voeding letten, extra goed. Aan jou de keuze hoeveel extra je wilt eten bij je uitje, en hoeveel minder je dus mag eten op de andere dagen. Hou de balans, dan blijf je op gewicht.