Ja ja, het is zover, december is aangebroken! Door vele geliefd, door andere gevreesd. Want hoe gaan we die weegschaal toch enigszins de goede richting in laten wijzen tijdens een maand vol met verleidingen en gezelligheid?

Er zijn een aantal opties hoe deze maand door te brengen. Je kunt op dieet gaan om voor de kerst toch nog even een paar kilootjes kwijt te raken zodat je net even wat spannender in je kerstjurkje verschijnt. Je kunt ook alle remmen los gooien volgens het ‘laat maar’ principe: het is het hele jaar niet gelukt dus laat maar, ik eet alles wat ik eten kan. Het nadeel hieraan is dat je tegen de tijd dat het dan eindelijk kerst is, je zo klaar bent met al dat eten, dat je niet meer kunt genieten van het kerstdiner.

Daarom is mijn eerste tip voor deze maand is: steef ernaar om op gewicht te blijven. Niet afvallen, niet aankomen, maar neem jezelf voor om stabiel te blijven. Het voorkomt veel teleurstelling, de teleurstelling omdat het dieet niet gelukt is maar ook de teleurstelling omdat je jezelf zo volledig hebt laten gaan. Dat moet je echt niet willen.

Maak er een gezellige maand van!