Gedroogde Kikkererwten

Heb je wel eens van gedroogde kikkererwten gehoord? Het is een zeer verantwoord tussendoortje, vooral als je zin hebt om wat te knabbelen. Kikkererwten bevatten veel eiwitten en weinig vet. Wel wat hoger in de koolhydraten maar dit zijn geen slecht koolhydraten. Een ander voordeel is dat het niet zo makkelijk ‘weg eet’ als bv chips dus je bent eerder voldaan.

Kikkererwten kun je kant en klaar kopen, bv bij de Turkse supermarkt. Maar je kunt ze ook zeer eenvoudig zelf maken in je eigen smaak.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • diverse kruiden bv curry, komijn, chili, zout

Bereiding:

  1. Kikkererwten schoonspoelen en (goed) droog deppen

  2. Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden

  3. Zo’n 40 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 250 graden

  4. Klaar!