Je kunt alles nog zo goed plannen, soms verloopt de dag nét effe anders dan je je had voorgesteld. Je staat in de file, je bent vergeten boodschappen te doen, de goudvis is geheel onverwachts ter ziele gegaan of je bent gewoon moe. Wat het ook is, je plan om uitgebreid in de keuken te gaan staan om een extra lekkere, verantwoorde maaltijd te bereiden gaat het echt niet worden.

Vreselijk frustrerend natuurlijk want daar gaat je strakke planning. Maar we weten allemaal: die dagen zijn er en zullen er altijd blijven. Je kunt er 2 dingen mee doen. Je kunt jezelf bedwelmen in zelfmedelijden en een pizza laten bezorgen. Jij kan er tenslotte ook niks aan doen, dit is overmacht, jouw bedoeling was goed.

Of… je kunt zorgen dat je hierop voorbereid bent! En dat is natuurlijk de optie waar wij voor gaan kiezen. Zorg dat je altijd een ‘noodpakket’ in huis hebt voor dit soort situaties. Een gezonde maaltijd die je kunt bereiden en die niet veel tijd kost. Dit kan bv zijn een zak roerbakgroente (uit de vriezer) met een blikje peulvruchten of kipblokjes – dit bereid je in minder dan een kwartier. Je kunt ook zorgen dat je een andere reeds bereidde maaltijd in de vriezer hebt, die je alleen hoeft te ontdooien. Een blik soep kan ook.

Zorg dat het iets is wat je lekker vind, waar je een voldaan gevoel bij krijgt, dit is heel belangrijk. Want als je geen voldaan gevoel krijgt dan is de kans op snaai-gedrag groot – vooral omdat je dag toch al niet zo lekker verliep… ?.