Ik geloof in de kracht van eenvoud. En zo is ook het recept van dit tussendoortje heel eenvoudig – ei met rookvlees. Vaak iets waar we alleen aan denken tijdens zon- en feestdagen, maar ook op een doordeweekse dag smaakt het prima.

Dit is een prima tussendoortje, het bevat veel eiwit wat zorgt voor verzadiging. De rookvlees is mager waardoor het niet veel calorieën bevat. Slechts 1 ei, gedeeld in 4 of 6 stukjes is al voldoende voor een heerlijk (avond) tussendoortje.

Zorg hiervoor dat je altijd een paar gekookte eieren op voorraad hebt. Als je eieren kookt dan zijn ze wel tot een week houdbaar in de koelkast. Als je ‘urgente’ trek hebt en je moet eerst dat ei gaan koken, dan ben je al gauw een kwartier verder en dan wordt die gevulde koek, die je zo kunt pakken, wel heel erg aantrekkelijk.


Ingrediënten:

  • gekookt ei

  • rookvlees


Bereiding:

  • Snij het gekookte ei in 4 of 6 stukjes

  • Wikkel er een plakje rookvlees omheen

  • Serveer op een mooi bordje

  • Klaar!

In plaats van rookvlees kun je ook bv rauwe ham of rosbief gebruiken.