Op het moment dat je besluit om gezonder te gaan leven is het belangrijk om jezelf uit te dagen en zo je zelfdiscipline te trainen. Zelfdiscipline ís te trainen, net als een spier, hoe vaker je het gebruikt, hoe sterker je wordt. En het mooie is, als je op het ene vlak meer discipline krijgt, dan zal het je op een ander vlak ook makkelijker afgaan.

 

Waar je hierbij wel op moet letten is dat je je doelen niet te hoog stelt. Stel je wilt gaan sporten en je doet nu nog helemaal niets aan sport. Neem jezelf dan niet voor om opeens 7 dagen per week te gaan sporten want dat gaat je niet lukken.

 

Het gevolg hiervan is dat je in de ‘faal-modus’ komt. De ‘ik heb het niet gered dus ik stop er helemaal mee’ modus. En daar wordt je niet blij van. Veel beter is het om haalbare doelen te stellen. Zodat je aan het eind van de week trots op jezelf kunt zijn. Want dat motiveert om door te gaan! Je doel moet ten alle tijden uitdagend, realistisch én haalbaar zijn.