Hoeveel eet jij op een dag, en hoeveel daarvan eet je omdat je het écht nodig hebt? En als je meer eet dan je nodig hebt, waarom doe je dat dan? Ik maak altijd onderscheid tussen buikhonger en hoofdhonger. Als je vooral eet uit hoofdhonger, dan kan ik je wel leren dat je beter een groene smoothie kunt nemen in plaats van een witte boterham met boter en hazelnootpasta, maar dan zul je nog steeds teveel willen blijven eten – ok, of drinken in dit geval ?.

Hoofdhonger is niets anders dan het eten uit emotie of gedrag. Wil je afvallen, dan zul je hieraan moeten werken. Het volgen van slechts een dieet zal dan niet voldoende zijn om blijvend gewicht kwijt te raken. Het gaat erom dat je moet leren de emotie los te koppen van je eetgedrag. Alleen dan zul je in staat zijn je ongewenst eetgedrag onder controle te krijgen.