Keelpijn

Het schijnt weer te heersen: griep! En dat kan betekenen dan je last krijgt van je keel. We krijgen dan al snel de behoefte om onszelf te verblijden met een heerlijke zak drop, dat verzacht immers de keel. Thee met honing is trouwens ook heerlijk. Maar helaas, ook de ‘maar ik heb griep dus ik heb het nu echt nodig’ calorieën zetten gewoon aan op de heupen. Je kunt daarom beter gebruik maken van een stokje zoethout.

Zoethout of Glycyrrhiza Glabra 

Zoethout wordt gemaakt van de korte stukjes van de wortels van de plant Glycyrrhiza Glabra. Bij ons vooral bekend als grondstof van drop. Maar het wordt ook toegevoegd aan vele andere kruidenrecepten. Zoethout is heel veelzijdig en komt van pas bij allerlei ziekten.

Gezondheids Eigenschappen

  • verzachtend voor de keel

  • ontstekings- en virusremmend

  • slijmoplossend

  • ondersteunend bij ontstekingen & zweren van de maag- en darmwand

  • verlichting bij gewrichts- en spierpijnen

  • kalmerend bij chronische ontstekingen (bv reuma)

Gebruik

Zoethout wordt vooral gebruikt in de vorm van de gedroogde wortel. Maar het is ook verkrijgbaar als tinctuur en in capsules. De gedroogde wortel is heerlijk om op te kauwen. Ideaal als je lekkere trek hebt maar ook bij keelpijn werkt het heerlijk verzachtend. Het is ook te verkrijgen in thee vorm.

Let Op

  • kijk uit met het gebruik van zoethout bij hoge bloeddruk

  • raadpleeg bij langdurig gebruik een (natuur) arts.

Terug Naar Blog Artikelen