Zingiber Officinalis

Gember komt van de wortel van de gember plant, de Zingiber Officinalis. Het is een specerij met een redelijk aparte smaak waar je echt even aan moet wennen. Het is echter zeer de moeite waard om dit te doen want gember heeft zeer veel gunstige eigenschappen, waaronder het stimuleren van de stofwisseling en vetverbranding.


Gezondheids Eigenschappen

  • ontstekings remmende werking

  • helpt bij misselijkheid en braken

  • versterkt de haarvaten

  • gunstige werking op bloedsomloop

  • bevordert de spijsvertering

  • sterke antioxidant


Gebruik

Gember kan gebruikt worden als aftreksel (verse wortel), in capsule of als tinctuur. Het meest eenvoudig is het om een stukje verse gember door je smoothie te doen. Of een stukje verse gember door je thee. Natuurlijk kun je het ook verwerken in allerlei gerechten.


Let op

  • Bij zwangerschap max. 2 gram gedroogde of 4 gram verse gember

  • Gebruik je bloedverdunners, ook dan slechts 2 gr gedroogde of 4 gr verse gember

  • Gember kan slecht verdragen worden bij maagstoornissen

Terug Naar Blog Artikelen