Ruim 50% van de vrouwen tussen de 40 en 55 heeft overgewicht. Bij vrouwen is het zelfs zo dat het overgewicht toeneemt naarmate we ouder worden. Ondertussen gaan we lachend en plezier makend door het leven. Lekker eten, drankje erbij, helaas vaak ‘net effe’ teveel…. We hebben lol en genieten van het leven. Dat is in ieder geval was we onszelf en de buitenwereld willen laten geloven.

Maar diep vanbinnen zijn we vaak helemaal niet zo blij met onszelf. Het overgewicht vreet aan ons (helaas niet letterlijk…), en de waarheid is dat het ons diep ongelukkig maakt.

We doen of het ons niets kan schelen, een gevoel dat eigenlijk voorkomt uit moedeloos- & hopeloosheid. Van alles al geprobeerd om af te vallen. Soms met succes maar nooit blijvend. We weten het niet meer. Dan maar doen of het ons niets kan schelen. Onder het mom van ‘we zijn geen 20 meer’, ‘wat maakt het ook allemaal uit’. En ook een hele mooie: ‘we willen van het leven genieten’.

Worstelend (en jezelf als een worstje voelend… ) door het leven, overtuigd dat deze kerst dat leuke jurkje wel gaat passen….deze keer echt…. Maar de ene poging, al dan niet succesvol, wordt uiteindelijk altijd opgevolgd door een nieuwe poging. Tijdelijke diëten, veel sporten, de-toxen, noem maar op. Het resultaat is nooit blijvend.

Het wordt tijd voor een blijvende oplossing! Dat kan alleen als je de juiste kennis hebt. Je moet weten wat je moet doen om niet alleen slank te worden, maar vooral ook slank te blijven. Zorg dat je die kennis opdoet, het gaat je de rest van je leven helpen om eindelijk blijvend op gewicht te blijven.