Emo-eters zijn vaak mensen die zichzelf en hun gevoel goed kunnen wegcijferen. Gebeurt er iets waar we niet blij mee zijn? Dan eten we het gevoel van ongenoegen weg en gaan we gewoon door. Hierdoor ga je als het ware ‘verdoofd’ door het leven, waardoor je het echte gevoel met jezelf volledig kwijtraakt.

Het is belangrijk dat we dit gevoel weer een beetje terug krijgen. Vraag jezelf daarom eens af waar je blij van wordt. Wat ontspant je, wat maakt je blij, wat vind je leuk om te doen? Pak pen en papier en schrijf het op.

Op het moment dat je een eetbui op voelt komen, pak je je lijstje erbij en kijk je wat je op dat moment kunt doen om jezelf af te leiden én blij te maken.

Dit kunnen dingen zijn als een wandeling maken, in bad gaan, een boek lezen, je keukenkastjes opruimen, etc. Zorg ervoor dat er niet alleen dingen op je lijstje staan die heel veel tijd in beslag nemen. De ene keer heb je meer tijd dan de andere keer.

Terug Naar Blog Artikelen