Je hebt van die momenten dat je ‘gewoon effe wat wilt’, iets wil knabbelen. Het is vaak een redelijk urgente trek. Ook op deze momenten is het natuurlijk altijd belangrijk je af te vragen waar deze trek vandaan komt.

Is het etenstijd en heb je buikhonger maar het eten is nog niet klaar? Of is er een onrust in je waardoor je hoofdhonger hebt in plaats van buikhonger?

Nogmaals, bij hoofdhonger altijd onderzoek doen. Dat is doel nummer 1. Maar….we weten allemaal dat er momenten zijn dat je GEWOON ECHT WAT WILT (om niet te zeggen ‘wat MOET).

Voor deze momenten zorg ik dat ik altijd een zakje geraspte worteltjes heb liggen. Dan neem ik 1 of 2 worteltjes, en de ergste urgentie is eraf. Natuurlijk kan ik beter niets nemen maar we streven naar vooruitgang en niet naar perfectie dus dan is dit een prima alternatief voor andere ongezonde dingen.

Natuurlijk kan je de worteltjes ook vervangen voor iets anders, zoals bijvoorbeeld tomaatjes of komkommer. Maar zorg er wel voor dat je het snel kan pakken en opeten. Als je eerst een ei moet gaan koken, dan ben je te laat.

Terug Naar Blog Artikelen