Snoep verstandig….

… eet een appel! Het was een bekende reclame in de jaren 70, die ging over het gezonde gebit. Maar ook nu kunnen we deze slogan nog toepassen.

Als het gaat over het aanpassen van de levensstijl, komt er ook altijd een stukje zelfdiscipline bij kijken. Dit is als een spier die je kunt trainen, hoe meer zelfdiscipline op het ene vlak, hoe makkelijker ook toe te passen op een ander vlak.

Als het gaat over emo-eten en zelfdiscipline, kun je de volgende afspraak met jezelf maken: heb je acuut ‘trek’ (hoofdhonger) in iets, spreek dan met jezelf af dat je eerst een appel eet. Hierna kijk je of je nog steeds trek hebt.

Hiermee train je je zelfdiscipline, maak je jezelf bewust, en heb je afleiding.

De appel kan natuurlijk ook vervangen worden door bv een winterpeen, of een sinaasappel. Als het maar gezond is, en je er even mee bezig bent om op te eten.

Terug Naar Blog Artikelen